Hae sivustolta

Mitä etsit?

Valaisinsuunnittelukilpailu Luminord 2023 avattu: Tehtävänä ladattava ja liikuteltava valaisin

Uutiset

Yhdettätoista kertaa järjestettävän Luminord-valaisinsuunnittelukilpailun tehtävänä on suunnitella
ladattava ja helposti liikuteltava valaisin.

Ladattavat ja johdottomat valaisimet siirtyvät joustavasti paikasta toiseen silloin, kun verkkovirtaa ei ole lähellä tai virtajohdot ovat tiellä. Muotoilultaan ja valaistusominaisuuksiltaan laadukas ladattava valaisin piristää, luo turvaa ja lisää viihtyisyyttä niin sisä- kuin ulkotiloissa. Siirrettävän valaisimen monikäyttöisyyttä lisäävät valaistusvoimakkuuden ja värilämpötilan säätömahdollisuudet, mutta voisiko siirrettävässä valaisimessa olla muitakin älykkäitä ominaisuuksia? Entä voisiko akkua ladata muutenkin kuin verkkovirralla tai aurinkokennoilla?

Kilpailun pääpalkinto on Suomen Messusäätiön lahjoittama LUMINORD 2023 -palkinto, jonka arvo on 5 000 euroa. Lisäksi jaetaan Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry:n lahjoittama STEK- nimikkopalkinto, arvoltaan 5.000 euroa.

Kilpailu on avoin kaikille, mutta järjestäjät toivovat, että kilpailun myötä löytyisi muotoilun ja teknisen osaamisen yhdistäviä työpareja tai -ryhmiä. Kilpailuehdotusten sisäänjättö päättyy 11.8.2023.

Kilpailun tulokset julkistetaan Habitare-messujen avajaispäivänä 13.9.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Julkistamisen jälkeen palkitut työt ovat näytteillä Habitaressa 13.-17.9.2023.

Luminord-kilpailun järjestävät Sähkösuunnittelijat NSS ry, Suomen Valoteknillinen Seura ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköteknisen Kaupan Liitto ry ja Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden
edistämiskeskus STEK ry yhteistyössä Sisustusarkkitehdit SIO ry:n ja Ornamo ry:n kanssa.

Kilpailuohjelma on nähtävissä Luminord-sivustolla.

Lisätietoja kilpailusta:
Luminord 2023 yhteyshenkilö Virpi Kumpulainen,
Sähkösuunnittelijat NSS ry, p. 040 585 6127,
webmaster@nssoy.fi