Hae sivustolta

Mitä etsit?

STEK rahoittaa myös sähköalan opetusta ja koulutuksen kehittämistä

Uutiset

Naispuolinen energia-insinööri voimalinjan edessä.

STEK ry rahoittaa energiamurroksen etenemistä tukevia monivuotisia tutkimushankkeita lähes kahdella miljoonalla eurolla vuodessa. Sen ohella rahoituskohteita ovat  projektit, joissa tavoitteena on sähkö- ja energia-alan osaamisen ja koulutuksen kehittäminen sekä erilaiset  projektit, joilla varmistetaan alan osaavan työvoiman saatavuutta.

STEKin rahoittamat oppilaitosprojektit ovat kohdistuneet eri oppiasteille  ja olleet senkin takia varsin heterogeenisiä. Siksi on vaikea tyhjentävästi määritellä rahoitettavaksi valitun projektin edellytyksiä. Opetuksen kehittämisen tavoitteena on edelleen nostaa opetuksen tasoa, kehittää niitä valmiuksia joita työelämässä tarvitaan ja tehdä opetuksesta mielenkiintoista. Näin kannustetaan nuoria opiskelemaan niitä aloja, joita energiamurroksen toteuttaminen edellyttää.

Opettaja on paras asiantuntija kehittämään opetusta

Alan koulutuksen ja opetuksen tilanteen tuntee parhaiten sitä opettava. Siksi toivommekin nyt alan oppilaitoksilta kaikilla koulutusasteilla aktiivisuutta ja uusia projekti-ideoita opetuksen kehittämiseen. Hakijana voi olla joko yksittäinen oppilaitos tai projekti voi olla useamman oppilaitoksen yhteinen.

Esihakemus ei vaadi projektisuunnitelmaa

Voit testata ideaasi matalalla kynnyksellä muotoilemalla siitä esihakemuksen stek.fi – verkkosivuille. Mikäli ideasi saa vihreää valoa ja se arvioidaan soveltuvaksi STEKin rahoituskohteeksi, pääset tekemään varsinaisen projektihakemuksen.

Varsinaisen projektihakemuksen tekoa varten saat käyttäjätunnukset stek.fi – verkkopalveluun, jossa myös varsinainen hakemus tehdään. Rahoitushakemukset arvioi STEKin jäsenyhdistyksistä koostuva asiantuntijatyöryhmä. Pyrimme nopeisiin rahoituspäätöksiin.