Hae sivustolta

Mitä etsit?

Miten alalle houkutellaan lisää opiskelijoita? Katso vinkit kampanjalta, joka tavoitti yli 400 000 nuorta

Uutiset

Näkymätön voima – kampanjakasvoja voit seurata somessa: Instagram / TikTok (#näkymätönvoima).

Suomalaisen yhteiskunnan sähköistymisellä, vihreällä siirtymällä ja energiamurroksella voi olla yksi valtava este: osaajapula. Sähköalan järjestöt STEK ry, STUL ry ja STK ry loivat yhdessä nuorille suunnatun Näkymätön voima -viestintäkampanjan, jonka sisältöjä on katsottu jo yli 15 miljoonaa kertaa.

Poimi tästä käytännössä testatut vinkit, kuinka kasvatat oman toimialasi vetovoimaisuutta.

1) Kerro alasi merkityksellisyydestä 

Harva tietää, että sähkö- ja energia-ala voi mullistaa ruoantuotannon ja ratkaista logistiikan haasteita. Näkymätön voima -kampanja pyrkii siihen, että ihmiset huomaisivat piilevän potentiaalin alassa ja itsessään.

Merkityksellisyydestä voi kertoa rohkeasti ja viihteellisesti. Räätälöi sisältösi nuoria puhuttelevaksi, mene yleisösi suosimiin kanaviin ja opettele toimimaan niissä. Näkymättömän voiman löydät TikTokista & Instagramista.

2) Muuta mielikuvia! Valitse kampanjalle kasvot, jotka rikkovat stereotypioita

Sähköala on avoin kaikille. Moderni sähköalan osaaja voi olla perehtynyt älyrakennuksiin tai koodata taajuusmuuttajia. Huippuammattilaiset Laura, Henkka, Wambui ja Kiran ovat kaukana alan luutuneista käsityksistä. Tutustu heihin täällä.

3) Auta nuorta eteenpäin

Näkymätön voima -sivulla on kartta, josta nuori voi etsiä alan opiskelumahdollisuuksia. Kampanjan väki on kohdannut kouluissa 1800 nuorta, mainostanut yhteishakujen aikana, somessa, katukuvassa ja elokuvateattereissa. Tee nuorelle hakeminen alallenne helpoksi. Seuraava yhteishaku on jo syksyllä.