Voimala-oppimispaketti löytyy jo reilusta 160 peruskoulusta sekä muutamasta Yrityskylästä. Voimala-oppimispaketin sponsoreiksi voivat ryhtyä myös yritykset. 

Voimala on energian oppimispaketti, jonka STEK tuotti ja lahjoitti sadalle koululle vuonna 2017. Voimalan on suunnitellut keksijä Janne Käpylehto yhdessä opettajista koostuvan asiantuntijatyöryhmän kanssa. STEK on jakanut Voimalaa hakemuksesta jo 160 peruskoululle.

Voimala auttaa hahmottamaan, millaisia määriä sähköä erilaisiin toimintoihin tarvitaan ja kuinka paljon energiaa – lihasvoimaa tai auringonvaloa – niiden tuottamiseen tarvitaan. Oppimispakettiin on laadittu tehtäväkokonaisuuksia, joita oppilaat voivat tehdä omatoimisesti. Voimalan tehtävät eivät vaadi oppilailta tai opettajalta syvällistä sähköilmiöiden tuntemusta. Voimala opettaa toiminnan ja käytännön kokeilujen kautta: mukana on mm. erilaisia valoja, kaiutin ja kännykänlaturi sekä monipuolinen energiamittari syventäviä laskutehtäviä varten.

Voimalalle olisi kysyntää

Molemmissa STEKin järjestämissä Voimala-hauissa hakemuksia on tullut moninkertainen määrä jaossa olleiden oppimispakettien määrään nähden. – Kysyntä modernille energiaopetus-välineistölle on kouluissa suuri. Voimalalla voi demonstroida oivallisesti esimerkiksi uusiutuvan energian tuotantoa, sanoo STEKin toimitusjohtaja Timo Kekkonen. 
– Harvoilla kouluilla on varaa hankkia Voimalaa. Siksi kannustankin paikallisia yrityksiä ryhtymään Voimala-sponsoreiksi, Kekkonen sanoo.

Voimala on järkevä ja tarpeeseen tuleva lahjoitus peruskouluille. Sponsori saa oman logonsa ja haluamansa lyhyen tekstin Voimala-oppimispaketin kanteen. Katso toimintaohjeet oppaasta alta ja ole yhteydessä: info@stek.fi

Lataa alta Voimala – yhteistyöopas yrityksille:

VOIMALA_yhteistyoopas_yrityksille_2018.pdf VOIMALA_yhteistyo-opas.pdf (658,5 kilotavua)

IMG_3599.jpg

Missä tarvitaan lisää Voimaloita? Katso Voimalat Suomen kartalta