Sähköautojen latausinfra-avustus on herättänyt laajaa kiinnostusta taloyhtiöissä, ja ARAlle on saapunut tänä vuonna jo yli 420 hakemusta, joihin kuluvalle vuodelle varatut 5,5 miljoonaa euroa on jo käytännössä sidottu. Avustuksella edistetään sähköautojen kotilatausmahdollisuuksien yleistymistä ja siten sähköautokannan kasvua kansallisen ilmasto- ja energiastrategian tavoitteiden mukaisesti.

Kestävän kasvun ohjelmassa on viime viikolla esitetty EU:n elpymisvaroista avustukseen 20 miljoonan euron lisäystä. Näistä 17 miljoonaa euroa kohdistuisi asuinrakennusten ja 3 miljoonaa euroa yritysrakennusten sähköautojen latausinfraan.

Avustusta latausinfraan on myönnetty asuinkiinteistöille vuodesta 2018 lähtien. Työpaikkapysäköinnin latausinfraa varten se tulee haettavaksi tämänhetkisten suunnitelmien mukaan vuonna 2022.

Hakemuksia voi toimittaa ympäri vuoden

ARA myöntää avustuksia asuinrakennuksen omistaville yhteisöille sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmien muutoksiin. Hakemuksia voi lähettää ympäri vuoden, ja ne käsitellään saapumisjärjestyksessä. Jos määräraha loppuu, jää hakemus jonottamaan seuraavaa tarjolla olevaa määrärahaa.

Avustuksen määrä on nykyisin 35 prosenttia tai 50 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista.

Lisätietoja ara.fi-sivuilta: sähköautojen latausinfra-avustus

LÄHDE: ARA.fi