Kysy sähköstäKategoria: SähköasennuksetVoiko yksittäisen rivitaloasunnon sähköt uusia
Johanna kysyi 10 kuukautta sitten
Jos haluaa uusia maadoittamattomat pistorasiat nykyaikaisiin, voidaanko tämä tehdä rivitalossa huoneistokohtaisesti ja miten iso työ on kyseessä? Saako tehtyä huoneiston sisällä vai tarviiko mennä johtojen osalta asunnosta ulos tekemään muutostöitä? Ajattelin että uusittaisiin johtimet ja sähkökeskus

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 10 kuukautta sitten
Yleensä kiinteät sähköasennukset kuten sähkökeskus, johdot ja pistorasiat kuuluvat asunto-osakeyhtiössä yhtiön vastuulle. Jos näitä haluaa korjata erikseen yhdessä asunnossa, asiasta pitää sopia taloyhtiön kanssa.

Asennuksen muuttaminen siten, että pistorasioissa on maadoituskoskettimet ja muutkin laitteet kattavasti on mahdollista tehdä. Se on helpointa tehdä, jos samalla hankkii uuden sähkökeskuksen. Asunnon ulkopuolisia asennuksia ei välttämättä tarvitse muuttaa. Työn suuruus riippuu siitä, halutaanko samalla parantaa varustetasoa esim. lisätä pistorasioita ja valaisimia. Jos näin halutaan tehdä, kustannuksia tulee myös rakennustöistä. Pelkkä pistorasian tyypin vaihto on huomattavasti halvempaa ja helpompaa.