Henrik kysyi 3 vuotta sitten
Voiko nettimodeemin kanssa käyttää eri virtalähdettä kuin mikä kyseisen modeemin kanssa on alunperin tullut, jos volttimäärä täsmää? Onko tärkeää, että myös amppeerimäärä täsmää? Modeemissa lukee 12 V, 1 A. Minulla on virtalähteitä, jotka antavat 12 V ja 1 tai 1,5 A. Voiko niitä käyttää?

Modeemin manuaalissa varoitetaan: ”Yhteensopimattoman tai tuntemattoman valmistajan verkkolaitteen käyttö voi aiheuttaa laitteeseen toimintahäiriön, toimimattomuuden tai jopa tulipalon. Laitteen verkkolaitteen malli on HW-120200X1W, HW-120200X6W tai HKA02412020-YK. X ja Y tarkoittavat kirjaimia tai numeroita, jotka vaihtelevat alueittain.”

Onko tämä varoitus siis turha, jos V ja/tai A täsmäävät?

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 3 vuotta sitten
Periaatteessa teholähde, jossa on samat jännitteen ja virran arvot ja lajit, toimii laitteella. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin sähkölaitteiden markkinavalvonnassa on kuitenkin havaittu, että verkkoliitäntään käytetyt ”merkittömät” teholähteet ovat usein vaatimusten vastaisia ja voivat aiheuttaa sähköiskun tai tulipalon vaaran. Sen takia suositellaan vahvasti, että käytettäisiin van laitteen valmistajan teholähteitä.