Kysy sähköstäKategoria: Kodin sähkölaitteetTelevision sammuttaminen automaattisesti, kun tietokone menee virransäästötilaan
Jarno kysyi 11 kuukautta sitten
Käytän taulutelevisiota tietokoneen monitorina, mutta valitettavasti televisio ei tue virransäästön kytkemistä HDMI-kaapelin kautta. Olisiko markkinoilla laitetta, johon sekä tietokoneen, että television virtajohdot kytketään, ja joka katkaisisi virran televisiosta, kun tietokone menee virransäästötilaan, eli kun tietokoneen käyttämä virta merkittävästi vähenee, vaikkakaan ei lopu kokonaan? Laitteen pitäisi kytkeä sähkövirta takaisin televisiolle, kun tietokone herätetään virransäästötilasta.

2 vastausta
Asiantuntija vastasi 11 kuukautta sitten
Tiedossamme ei ole erityistä jälkikäteen asennettavaa laitetta, joka automaattisesti kytkisi television pois päältä. Ainoa mahdollisuus lienee hankkia televisio, jossa on alun perin tällainen ominaisuus.

Sähköisen liikenteen asiantuntija vastasi 11 kuukautta sitten
Hei! Anteeksi tämmöinen väliin huutelu, mutta satuin elektroniikkaharrastuksen kautta tietämään että näitä on olemessa, esimerkiksi Monacorilla on tällainen:
https://discoland.fi/monacor-mcs-15ms-jatkojohto-ylikuormitussuojalla
jossa on säädettävä virtaraja. Lisää löytyy hakukoneella hakusanoilla master slave extension lead [tai cord] tai master slave outlet. Tällainen tuote kannattaa ostaa suomalaisesta kaupasta – etenkin EU:n ulkopuolelta tilatessa on iso riski laatuongelmille, jotka johtavat pahimmassa tapauksessa sähköiskuun tai tulipaloon (jossa joutuu vielä itse maksajaksi, koska vakuutusyhtiö ei voi haastaa myyjää tuotevastuulain nojalla).