Kysy sähköstäKategoria: Lamput ja valaisimetSuojamaadoitettu valaisin
Janna kysyi 3 kuukautta sitten
Hei,
lampussani on sokeripala, jossa paikat kolmelle johdolle sekä suojamaadoitusmerkki https://stek.fi/wp-content/uploads/2018/05/suojamaadoitusmerkki_pien.gif
Katossa on pistokereikä. Ostin välipalan, jossa tulppa ja kaksi johtoa, eli maadoitusjohtoa siinä ei ole, voiko sen liittää ko lamppuun jättämällä maadoitusjohdon paikan tyhjäksi? Lisäksi välipalassa ei ole varsinaista reikää katon pistokkeen ulokkeelle vaan aukko. 
Kiitos paljon etukäteen vastauksesta. 

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 3 kuukautta sitten
Valaisin on luokan I eli suojamaadoitettavaa rakennetta https://stek.fi/sahkoasennuksen-suojausperiaatteet/sahkolaitteiden-suojausluokat/. Ilmeisesti katossa on tappimaisella suojamaadoituskoskettimella varustettu valaisinpistorasia. Tällöin pitää valaisimessa oleva ja katossa oleva suojamaadoitusliitin liittää yhteen. Tällainen ”välipala” eli ilmeisesti lyhyt johto, jonka päässä on valaisinpistotulppa pitää olla myös varustettu suojamaadoituskoskettimella. Ostamasi johto on tarkoitettu luokan II valaisimelle, jossa ei tarvita suojamaadoitusta. Eli pitää hankkia uusi kolmijohtiminen liitäntäjohto.