Kysy sähköstäKategoria: Kodin sähkölaitteetSähkölämmitin kylpyhuoneeseen..?
Risto Uljas kysyi 2 vuotta sitten
Hei.
Olemme virittelemässä rivitalomme käyttövesiremonttia, ja sen yhteydessä kylpyhuoneisiin kiinteää sähkölämmitystä (patterit) entisen vesikiertoisen lattialämmityksen tilalle. Pientä hämmennystä on herättänyt keskustelu lämmittimen vikavirtasuojauksesta, johon pyytäisin kommenttia..
Onko väliä:
a) asennetaanko vikavirtasuoja sähkötauluun ja siitä johto lämmittimelle, vai
b) voidaanko vikavirtasuojaus toteuttaa ottamalla virta vanhasta (paikalleen jäävästä) pistorasiasta ja vikavirtasuojaus siihen..?
Tästä tuli pientä erimielisyyttä töistä vastaavan liikkeen ja suunnittelijan kesken..?

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 2 vuotta sitten
Vikavirtasuojaus voidaan toteuttaa kummallakin tavalla eli käyttämällä keskukseen asennuttua vikavirtasuojaa tai liittämällä lämmitin vikavirtasuojalla varustetun pistorasian jälkeen edellyttäen, että pistorasia on sellaista rakennetta, että se suojaa myös pistorasian jälkeen liitettyä asennusta.

Jos vikavirtasuoja sijoitetaan keskukseen, pitää sen jälkeen käyttää (sähkölaitteita ja pistorasioita syöttävissä ryhmäjohdoissa) käyttää erillistä nolla-johdinta ja suojajohdinta. Jos vikavirtasuoja on pistorasiassa, riittää, että sen jälkeen tehty asennus on tehty erillisillä nolla- ja suojajohtimilla.