Kysy sähköstäKategoria: Kodin sähkölaitteetSähkögrillin grillaustason pesu astianpesukoneessa?
Tuulis kysyi 3 kuukautta sitten

Hei
Taloyhtiömme asukkaiden käyttöön on hankittu sähkögrilli. Merkki House, mallino KYS-376AP, 2000W. Jotkut asukkaat ovat pesseet laitteen grillitason astianpesukoneessa. Onko siitä ollut laitteelle vahinkoa ja onko sitä enää turvallista käyttää? Laitteeseen on tullut ruostetta ja valkoista hapettunutta ainesta kts kuva laitteen alapinnalta.
Joidenkin asukkaiden mielestä laite olisi edelleen käyttökelpoinen, vaikka se on konepesty ilmeisesti jo useamman kerran.
Onko laite tällaisen pesukäsittelyn jälkeen käyttökelpoinen ja onko sen konepesu kokonaan kiellettyä.
Laitteen vastus on valualumiiniseen paistoalustaan upotettuna.

Attachments

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 2 kuukautta sitten
Kaikkia sähkölaitteita on käytettävä niitä koskevien käyttöohjeiden mukaisesti. Tämän tuotteen käyttöohjetta ei ollut saatavilla, mutta grillissä on tarttumaton ”Teflon” tms. pinnoite, jota ei yleensä suositella pestäväksi astianpesukoneessa. Jos kyseessä on erillinen paistotaso, johon ei liity sähkölaitteita, konepesusta ei aiheudu haittaa sähköturvallisuudelle, mutta tason pinnoite kärsii ja ruoka tarttuu siihen herkemmin. Mitään sähköisiä osia sisältäviä osia ei saa pestä astianpesukoneessa. Sähköisiin osiin voi jäädä sisään kosteutta, joka heikentää liitoksia ja huonontaa eristyksiä ja voi johtaa sähköiskun vaaraan.