Kysy sähköstäKategoria: Sähköinen liikenneSähköauton lataamisesta
Ihmettelen vaan kysyi 3 vuotta sitten
Asun taloyhtiössä, jossa ei ole autopaikkoja. Joku asukkaista (tai asukkaiden kavereista) on ilmeisesti mennyt kuitenkin hankkimaan sähköauton tai hybridin. Koska latausta ei ole muuten mahdollista järjestää, on parina päivänä tämä auto seisonut pihallamme ja sitä on ladattu ensimmäisen kerroksen avoimesta ikkunasta vedetyllä sähköjohdolla. Ei liene ihan suositeltavaa toimintaa?

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 3 vuotta sitten
 
Sähköä ei saa ottaa sähköautoon eikä muuhunkaan verkkojännitteen liitettävään sähkölaitteeseen oven tai ikkunan välistä. Syöttävä johto voi vahingoittua oven tai ikkunan välissä ja sisäpistorasioiden syötössä käytetyt suojausmenetelmät eivät usein vastaa ulkopistorasioiden suojausmenetelmiä. Vanhoista sisäpistorasioista voi puuttua suojamaadoituskoskettimet ja vikavirtasuojat. Useimmiten autojen latausjohdot ovat suhteellisen lyhyitä ja joudutaan käyttämään jatkojohtoja, joista aiheutuu vielä lisäriskejä.
Sähköajoneuvojen latauksesta lisätietoja löytyy energiatehokkuus-osasta  https://stek.fi/energiatehokkuutta-sahkolla/2343-2/