Kysy sähköstäKategoria: SähköasennuksetPistorasia vikavirtasuojalla
NJJ kysyi 1 vuosi sitten
Kun ulos asennetaan pistorasiaa, niin tarvitaan käsittääkseni vikavirtasuoja. Onko väliä asennetaanko sähkökeskukseen sellainen automaattisulakkeen näköinen vikavirtasuoja vai ulos pistorasiaan integroitu malli, jossa johto ei ole suojattu vvs:lla ennen pistorasiaa?
Olen nähnyt ulkopistorasioita, joissa on samassa vikavirtasuojaus ja mietin mihin sellaista voisi käyttää. Asettaako ulkopistorasiassa integroituna oleva vvs jotain rajoituksia pistorasian käytölle tai onko asiassa jotain muuta huomioitavaa?

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 1 vuosi sitten
Vikavirtasuojan sisältävän pistorasiaa voidaan käyttää keskukseen asennetun vikavirtasuojan sijasta. Tämä on erityisen kätevää silloin, kun asennetaan vikavirtasuojattu pistorasia vanhaan asennukseen, jossa vikavirtasuojaa ei ole mahdollista asentaa keskukseen. Keskukseen asennettu vikavirtasuoja suojaa myös johtoa keskukselta alkaen ja ehkäisee siten myös johdon viasta aiheutuvia tulipaloja. Tätä suojausta vikavirtasuojan sisältävä pistorasia ei toteuta. Pistorasiaan sijoitettavia vikavirtasuojia käytettäessä on huomattava, että myös niissä on testinappi, jota pitää painaa säännöllisesti esim. puolen vuoden välein.