JPE kysyi 4 kuukautta sitten
Tämä homma on tarkoitus teettää sähköalan ammattilaisella kunhan tiedetään mitä pitää tehdä.. Meillä on tarkoitus korvata olohuoneen kiinteästi-asennettu sähköpatteri massavaraajalla jossa ohjaus kellokytkimellä joten siihen tulisi vikavirtasuojapistorasia, OH:n muut pistorasiat ovat maadoittamattomia joten nekin pitää vaihtaa. Mutta pitääkö kaikkiin maadoittamattomiin pistorasioihin laittaa vikavirtapistorasiat vai voiko asian hoitaa vaikka niin että yksi vikavirtasuojakytkin laitetaan sähkökeskukseen ja sen taakse kaikki nämä normaalit maadoitetut pistorasiat?
Jos näin voi tehdä niin voisi vaihtaa kaikki talon maadoittamattomat pistorasiat maadoitettuihin koska normi maadoitettu pistorasia ei maksa juuri mitään mutta vikavirtapistorasiat ainakin 100 €/kpl…
Kysymyksen hakusanat:

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 4 kuukautta sitten
Periaatteessa vanhoja asennuksia saa käyttää edelleen, jos siitä ei aiheudu vaaraa. Tämän mukaisesti myös massavaraaja voidaan asentaa ilman suojajohdinta, ellei massavaraajan asennusohje vaadi suojamaadoittamista. Jos varaaja suojamaadoitetaan, myös huoneen muut pistorasiat pitää varustaa suojamaadoituskoskettimella. Vikavirtasuojausta ei tällaisissa vanhojen asennusten muutostöissä kuitenkaan vaadita kuin ulkopistorasioihin ja pesuhuoneen pistorasioihin.