H. Anttila kysyi 3 vuotta sitten
Keittiöömme on tulossa ei ihan pieni remontti:
Kevyt tiilinen väliseinä, jossa on lieden kytkentä, tullaan purkamaan (liettä siirretään noin metri viereiselle seinälle).
Tuttava väitti, että lieden saa irrottaa itse, kunhan on virrat katkaistu päätaulusta. Pitääkö tämä tosiaan paikkansa?
Kodinkoneliikkeet tarjoavat vanhan irrotusta ja poisvientiä uuden asennuksen yhteydessä, mutta kun se uusi tullaan asentamaan vasta huomattavasti myöhemmin…
Myös seinän purku kiinnostaa: Liedelle tuleva sähköputkitus kulkee seinän sisässä: Pitääkö seinää purkaessa varautua jotenkin erityisesti juuri tämän sähkölinjan vuoksi?
Kerrostalo on rakennettu 1958 ja taloyhtiölle ollaan tietenkin tekemässä ilmoitus, kunhan suunnitelmat ovat valmiit.

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 3 vuotta sitten
Sähköliesi on yleensä liitetty ns. puolikiinteällä asennustavalla, jossa lieteen menevä kumikaapeli on liitetty seinässä olevaan rasiaan rasian sisällä olevilla liittimillä. Tällaisen lieden irrottaminen on vain sähköalan ammattihenkilöille sallittua työtä. Ainoastaan silloin, kun liesi on liitetty pistotulpalla, sen voi irrottaa itse.

Kannattaa siis ottaa yhteyttä sähköalan ammattihenkilöön. Hän voi tutkia myös mitä reittiä syöttö liedelle on tullut ja mitä pitää tehdä, jotta seinän purkaminen on turvallista. Hän voi myös selvittää mitä lieden sähköistys uudessa paikassa vaatii.