Kysy sähköstäKategoria: SähköasennuksetLed valojen välkkyminen
Aatu kysyi 2 vuotta sitten
Hei uudessa omakotitalossani on himmennettävissä ledvaloissa semmoinen ongelma, kun esim. Porakoneenlaturia laittaa pistorasiaan niin olohuoneen led valot käyvät sammulleen ja myöskin välillä terassin valot. Joskus harvoin valot käyvät sammulleen myös kun esim pesuhuoneessa laittaa valot päälle. Pesuhuone, khh, wc, yksi makuukamari ja olohuone ja takaterassin sähköt on tuossa samassa piirissä. Kahdesta firmasta on sähkömies käynyt ongelmaa katsomassa. Toinen meinas että ne led valot on niin huonolaatuisia että ne pitäisi vaihtaa,se sähkömies ei muuta keksinyt aikasa tutki sähköjä ja sanoi että on sulkenut kaikki mahdolliset viat jo pois. Se firma joka sähköt asensi puhui virran indusoitumisesta kun laturia laittaa seinään,mutta oli haluton vaihtamaan valoja. Missä vika voi olla vai onko vielä nuin huonoja ledvaloja

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 2 vuotta sitten
Jos asennus on tutkittu, eikä ole löydetty vikaa esim. löysiä liitoksia, vika on luultavasti valaisimien laadussa. Toisaalta ongelma voi olla myös porakoneen laturissa. Jos kyseessä on kuitenkin tunnettua merkkiä oleva laite, sen huono laatu on epätodennäköistä.

Kannattaa kokeilla porakoneen lataamista muualla. Asennus tuntuu hiukan oudolta, jos neljän huoneen sähköt syötetään samasta ryhmäjohdosta. Kannattaa myös tutkia voiko asennuksia ryhmitellä uudelleen pienempiin ryhmiin tai ryhmitellä asennukset uudelleen eri vaiheille.