Kysy sähköstäKategoria: Lamput ja valaisimetLed-spottien himmennyksestä ja välkkymisestä
Timo kysyi 2 vuotta sitten
Asunnon neljässä eri huoneessa on seuraavanlaiset valaistukset:
led-himmennin + 2 led-spottia
led-himmennin + 3 led-spottia
led-himmennin + 6 led-spottia
led-himmennin + 8 led-spottia

Kaksi ensimmäistä toimivat mainiosti ja himmennys toimii 0-100-0. Kahdessa jälkimmäisessä himmennys toimii niin, että nollasta lähdettäessä spotit syttyvät eri aikaan.

Kun kirkkautta lisää tarpeeksi alkavat kaikki lamput toimia samalla tavalla ja himmennys toimii 100-0-100 jne. Lisäksi himennyksen ollessa n. välillä 0-20 kahden ongelmahuoneen lamput välkkyvät satunnaisesti.

Kaikki himmentimet ovat samaa mallia ja samoin myös lamput eli mistään huonosta laadusta ei pitäisi olla kyse. Himmentimen tehoalue on riittävä kaikkiin edellä mainittuihin yhdistelmiin.

Mikä voi vaikuttaa lamppujen eriaikaiseen syttymiseen? Johdotuksien pituudet? Mikä voi aiheutta välkkymisen? Jonkun muuan laitteet aiheuttama häiriö?

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 2 vuotta sitten
Ledivalonsäätimet eivät välttämättä toimi ilman häiriöitä 0 % saakka. Syynä erilaiseen käytökseen voi olla se, että kahdessa jälkimmäisessä on käytössä suurempi teho.
Ledivalonsäätimissä on säätimen valmistajasta riippuen säätöruuvit, joista voi asetella säätimen käyttöohjeen mukaisesti esim. minimivalaistustasoa. Nämä ruuvit saa yleensä näkyviin poistamalla kiertosäätimen nuppi ja sen alla oleva suojalevy. Itse valonsäädintä ei tarvitse eikä saa irrottaa. Näistä säätöruuveista voi katsoa ovatko ne eri säätimissä samassa asennossa ja tarvittaessa ruuveja voi asetella toiseen asentoon. Jos säätimien käyttöohjetta ei ole jäljellä, sen voi löytää valmistajan verkkosivuilta.