Kysy sähköstäKategoria: Lamput ja valaisimetLed-polttimot G23 kannalla vilkkuvat
Matti Hellqvist kysyi 2 vuotta sitten
Sisätilan valaisimessa oli kaksi G23 kantaista loisteputkea (9W) ja lamppu oli pimeänä. Vaihdoin tilalle kaksi samalla kannalla olevaa LED-polttimoa. Kyseessä olivat tunnetun ja laadukkaan merkin tuotteet. Katkaisijasta päälle laitettaessa uudet LED-polttimot tekivät järkyttävän strobo-efektin eli molemmat vilkkuivat vuorotellen päälle ja pois useita kertoja sekunnissa. Valaisimessa ei ole himmennintä ja se samoin kuin kytkin ovat varsin uusia, niillä ikää noin 5v.  
Onko valaisimessa, kytkimessä tai asennuksessa muuten mahdollisesti ongelmia, vai onko kyseisessä valaisimessa vain pakko käyttää loisteputkimallisia G23-kannallisia polttimoita?
kuva valaisimesta: https://drive.google.com/open?id=1nJLqVKWyKOOd-BiZrmRz1FJuV0cXsU9r 
Kysymyksen hakusanat:

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 2 vuotta sitten
Syy tällaiseen käyttäytymiseen voi olla se, että ledilamput on tarkoitettu vain rinnankytketyille lampuille. Valaisimessa lamput näyttävät olevan sarjakytkettyjä. Suurin osa nykyään myytävistä G23-kantaisista ledilampuista sopivat sekä rinnan- että sarjakytkentään, mutta osa sopii vain rinnankytketään (parallel connection). Kannattaa tarkistaa lampusta, että se sopii sarjakytkentään (series connection).