Kysy sähköstäKategoria: Kodin sähkölaitteetLämmityksen ohjaus netissä
osmo kysyi 5 vuotta sitten
Hei,
Onko olemassa laitetta, jolla voisi nostaa sähkölämmitteisen omakotitalon lämpötilaa puhelimella tai tietokoneella. Lomalle lähtiessä lämpötila on helppo säätää alas ja patteritermostaatit huolehtivat pysyvästä lämpötilasta. Olisi kuitenkin mukava nostaa huoneiden lämpötilaa normaalille tasolle ennen kotiin paluuta. Kysymys kuuluu: voiko olemassa olevia sähköpattereita hyödyntää, vai pitääkö koko systeemi uusia. Mikä olisi halvin tai paras vaihtoehto omakotitalossa (oh, keittiö, 2 mh)

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 4 vuotta sitten
Sähkölämmityksissä on usein käytössä lämpötilan pudotus, jossa yhdellä kytkimellä voidaan ohjata lämmittimien termostaatteja pienentämään lämpötilaa koko asunnossa. Jos tällainen kytkin on olemassa, se voidaan korvata puhelimella tai Internetin kautta toimivalla kauko-ohjauksella. Järjestelmän rakentaminen on sähkötyötä ja vaatii lisälaitteita sähkökeskukseen tai erilliseen koteloon. Näihin järjestelmiin voidaan yleensä liittää myös muita toimintoja kuten palo- tai murtoilmaisimia. Järjestelmistä voi tiedustella sähköurakoitsijoilta.

Yksinkertaisin ja maallikolle sallittu tapa kauko-ohjata lämmitystä on käyttää GSM-puhelimella ohjattavaa välipistorasiaa ja liittää siihen erillinen pistotulppaliitäntäinen lämmitin. Yhteen tällaiseen pistorasiaan ei kuitenkaan kannata liittää kovin suuritehoista lämmitintä, koska kokemuksen mukaan normaali pistorasia ei kestä suurta virtaa. Lämmittimen teho voi olla maksimissaan n. 2000 wattia.