Kysy sähköstäKategoria: SähköasennuksetKylpyhuoneen sadesuihkun lautasen turvaetäisyyden tarkka mitoitusohje peilikaapin pistorasiaan
Ragnar kysyi 4 viikkoa sitten
Kerrostaloasuntoon tehdään perinteinen LVIS-täysremontti jolloin kylpyhuoneet rakennetaan kokonaan runkorakenteista myös LVIS osalta uudestaan.
Mitkä ovat tarkat mitoituspisteet turvaeäisyydelle pistorasiassa ja suihkulaitteessa jossa on kiinteä sadesuihkulautanen? KH kulmaan 1x1m kääntyvät suihkuseinät ja Oras Optima 7193 sadesuihku 500mm seinästä (https://www.oras.com/fi/tuoteperheet/oras-optima/sadesuihkuhana/7193).
Viereiselle seinälle peilikaappi on Polaria Klara 800(vas pistor).
Täsmennystä kaivataan tähän: urakoitsijan mukaan 1,2m turvaetäisyys lasketaan aina erikokoisten suihkulautasten reunasta suoralla janalla pistorasian pintaan joka on peilikaapin sisällä peilioven takana. Olisin halunnut 
Sivujenne ohjeesta saa käsityksen että mitoitus lasketaan suihkulaitteen keskikohdasta ts. sadesuihkun lautasen keskikohdasta pistorasian pintaa riippumatta siitä onko kaapissa vai ei. Jos tämä pitää paikkaansa niin turvaetäisyys riittää. Jos mitataan sadesuihkun lautasen reunasta pistorasiaan niin se ei riitä(116cm). Eli näin tarkasta tilanteesta on kysymys.
Toivoisin selkeyttävää ohjetta.

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 2 viikkoa sitten
Kylpyhuoneen sähköasennuksia koskee standardi SFS 6000-7-701. Standardin mukaan pistorasian saa asentaa suihkutilassa alueen 1 ulkopuolelle. Alue 1 on määritelty mm. seuraavasti:

pystysuorilla tasoilla, jotka ympäröivät kiinteän suihkusuuttimen ja/tai kiinteän vesipisteen keskikohtaa 120 cm etäisyydellä ja rajoitettuna kiinteillä jakoseinillä, jotka estävät veden joutumisen jakoseinän toiselle puolelle.

Eli mittaus suoritetaan kiinteän suihkusuuttimen keskikohdasta.

Lisäksi voidaan ottaa huomioon se, että aluetta 1 voidaan rajata suihkuovilla, jotka on tarkoitettu pidettäväksi kiinni otettaessa suihkua.