Kysy sähköstäKategoria: Lamput ja valaisimetKatossa maadoitettu pistorasia, vanhassa lampussa vain musta kaksijohtiminen johto. Mitä teen?
Rika kysyi 2 vuotta sitten
Eli katossa putkirempan jälkeen maadoitettu pistorasia. Vanhasta kattolampusta sojottaa yksi kaksijohtiminen johto, jossa molemmat puoliskot saman värisiä eli mustia. Sokeripalaa tai pistotulppaa ei ole. Löysinkin täältä jo vastauksen siihen, että johtojen värillä ei tässä tapauksessa ehkä niin väliä, mutta tarvitsenko väliin sokeripalaa pistotulppaa asentaessa? Ja mitä tulisi asentaessa ottaa huomioon? Iso kiitos etukäteen avusta!

Katossa jo asennettu vastakappale on siis tämäntyyppinen:

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 2 vuotta sitten
Vanha valaisin on suojausluokkaa 0. Tällainen valaisin voidaan asentaa uuteen asennukseen, vain jos asennustilan lattia on eristävä, ja valaisimen ja maadoituskoskettimilla varustettujen pistorasioiden ja muiden maahan johtavassa yhteydessä olevien osien etäisyys valaisimesta on vähintään 2,0 m.

Valaisinpistotulppaan valaisimen johto liitetään siten, että johtimet liitetään vaihejohtimelle tarkoitettuun liitimeen, joka on merkitty kirjaimella L ja toinen johdin liitetään nollajohtimelle tarkoitettuun liittimeen, joka on merkitty kirjaimella N. Pyöreällä maadoitusmerkillä varustettu liitin jätetään tyhjäksi.