Kysy sähköstäKategoria: Muutkaksi pistorasiaa tiskialtaan lähettyvillä keittiössä
ahdistunut kysyi 5 vuotta sitten
Muutin uuteen asuntooni Riihimäen Peltosaareen.Asunnossani on keittiössä kaksi pistorasiaa 11-12 cm tiskipöydän yläpuolella seinässä. Siitä voi helposti roiskua vettä kun tiskaa tai muuten käyttää vettä tiskialtaassa.On ollut kuitenkin puhetta talon asukkaiden ja huoltomiesten kanssa että se ei olisi välttämättä vaarallinen.Isännöitsijän mukaan lapsilukko riittäisi suojaamaan.Pelkäänkö turhaan vai kannattaisiko hankkia sähkömies poistamaan pistorasiat keittiöstä.En usko että olen ainoa jolla on pistorasiat tälläisessä paikassa.

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 5 vuotta sitten
Pistorasioiden sijoitukselle ei nykyään ole annettu tarkkoja sääntöjä. Aikaisemmin vaatimuksena oli, että pistorasian piti olla sivusuunnassa vähintään 20 cm päässä tiskialtaan reunasta. Tämä on kuitenkin nykyään enää suosituksena. Korkeutta pöydän pinnasta ei ole määritelty.
Uudet pistorasiat on suojattu vikavirtasuojalla ja varustettu lapsisuojilla. Nämä parantavat suojausta siten että pistorasioiden käyttö on hyvin turvallista. Kukutuskojeiden syöttäminen suoraan pistorasiasta on suositeltavampaa kuin jatkojohtojen käyttäminen.