Kysy sähköstäKategoria: SähköasennuksetIlmalämpöpumpun sähkönsyöttö nollaamalla.
Kyselijä kysyi 2 vuotta sitten
Moi. Ilmalämpöpumppu pitää sähköistää maadoitetusta pistorasiasta tai turvakytkimellä varustettuna kaapelilla joka sisältää maadoitusjohtimen asennusliikkeen mukaan. Saako nollaluokan pistorasian vaihtaa nollaamalla maadoitetuksi ja siitä ottaa maadoitetulla pistotulpalla sähkön pistorasialle?
Voiko pistorasista ”ryöstää” johdolla syötön ulos ulkoyksikölle niin että pistorasialla on kytketty vain vaihe ja nollajohdin liittimiin mutta turvakytkimellä on tehty nollaus kytkemällä maadoitus ja nollaliittimien väliin johdin? Turvakytkimeltä on viety sitten syöttö missä 3 johdinta ulkoyksikölle. Voiko ilmalämpöpumpun syötön toteuttaa nollaluokan pistorasiasta ja vetää ulkoyksiköltä suojamaakaapelin ja upottaa sen maahan?

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 2 vuotta sitten
Ilmalämpöpumppu pitää kuten kysymyksessä mainitaankin liittää joko lämpöpumpun lähellä olevaan turvakytkimeen tai lämpöpumpun lähellä olevaan asianmukaiseen ulkopistorasiaan. Liitäntätapa riippuu olemassa olevasta asennuksesta ja se kannattaa selvittää lämpöpumpun asentajan kanssa. Jos lämpöpummppua varten asennetaan uusi pistorasia, se pitää suojata vikavirtasuojalla.

Sähkönsyöttöä ei saa missään tapauksessa ottaa sisällä olevasta pistorasiasta tai käyttää erillisiä paikallisia maadoituksia.