Kysy sähköstäKategoria: Muutilmalämpöpumpun jännitesyötön kytkentä
kerrostaloasukas kysyi 3 kuukautta sitten
Saako lämpöpumpun asentaja, jolla ei ole mitään sähköalan koulutusta, kytkeä pistorasiaan tulevan johdon pumppuun. Sekä ulko- ja sisäyksikön välisen sähköjohdon?

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 3 kuukautta sitten
Sähkötöiden tekemistä koskevat vaatimukset on annettu Sähköturvallisuuslain https://tukes.edilex.fi/fi/lainsaadanto/20161135#L4 4 luvussa. Ilmalämpöpumpun asennus on sähkötyötä, ja tällaista työtä tekevän yrityksen tai omissa nimissään työtä tekevän yksityishenkilön on oltava Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin rekisterissä. Ilmalämpöpumpun asentamiseen riittää ns. laitekorjauspätevyys. Edellytyksenä sähköurakointiin on, että toiminnanharjoittajalla (sähköurakoitsijalla) on nimetty sähkötöiden johtaja, jolla on riittävä kelpoisuus (koulutus, työkokemus ja suoritettu sähköturvallisuustutkinto). Sähkötyön johtajan vastuulla on se, että itsenäisesti töitä suorittavilla henkilöillä on riittävä kelpoisuus tai muuten riittävä ammattitaito. Yleensä itsenäisesti sähkötyötä tekevällä henkilöllä pitää lain 73 § mukainen ammattitaito.

Lisätietoja löytyy Tukesin verkkosivuilta https://tukes.fi/sahko/sahkotyot-ja-urakointi#914001c2 Lisätietoja voi kysyä Tukesista.