Kysy sähköstäKategoria: Sähköinen liikennehybridiauton-pitka-latauskaapeli
Jorma Karttunen kysyi 2 vuotta sitten
Ostimme Volvo XC90 hybridiauton, vuosimalli 2018. Asunto on rivitaloyhtiössä ja koska auto ei mahdu kunnolla autotalliin, niin autoa pidetään kadunvarressa. Auto pitäisi ladata noin 11 metrin päässä olevasta autotallin maadoitetusta pistorasiasta. Onko mahdollista näin pitkän latauskaapelin avulla ladata tätä autoa? Tarvitseeko mitä tarkistaa ennen latauksen aloittamista? Mistä kannattaa tämä pitkä latauskaapeli ostaa?

1 vastausta
Sähköisen liikenteen asiantuntija vastasi 2 vuotta sitten
Käymättä paikan päällä voin ottaa kantaa vain yleisellä tasolla. Seskon lataussuosituksen mukaan lataussähköä ei saa turvallisuussyistä ottaa rakennuksen sisätiloista esimerkiksi ikkunoiden tai ovien kautta. Jos maadoitettu pistorasia on ulkona, sitä voi käyttää lataamiseen, kunhan johto kulkee niin, että sen päältä ei ajeta (autolla eikä ruohonleikkurilla) eikä se aiheuta vaaraa sivullisille. Lisäksi pistorasian kunto kannattaa tarkistaa – taloyhtiön vakuutusyhtiöllä voi olla vaatimuksia suojeluehdoissa tästä.
Nopealla verkkohaulla löysin vain 10 metriä pitkiä sukolatauskaapeleita, ja nekin vain brittitulpalla. Latauskaapeli kannattaa tilata luotettavasta EU:n sisällä toimivasta verkkokaupasta. Riippuen rakennusten sijainnista kadunvarteen nähden, voi olla helppo ratkaisu myös kiinteän latauslaitteen asentaminen kadun puoleiseen seinään – kiinteään latauslaitteeseen sopivia kaapeleita löytyy myös 15-metrisenä.
Suosittelen etsimään ratkaisua sähköalan ammattilaisen kanssa, joka käy paikan päällä tutustumassa tilanteeseen ja kertoo toimivista ja turvallisista vaihtoehdoista.