Kysy sähköstäKategoria: MuutGolf auton akun lataus Voiko sitä ladata autonlömmitystoloasta?
kysyi 1 kuukausi sitten

1 vastausta
Sähköisen liikenteen asiantuntija vastasi 1 kuukausi sitten
Oletan, että tarkoitat golfautoa etkä Volkswagen Golf -henkilöautoa. Golfautojen akut ovat pieniä ja samoin latausvirrat: latausvirta (se latausvirta minkä laturi ottaa 230 V pistorasiasta) on suuruusluokkaa 2–4 ampeeria, jonka tavallinen 16 ampeerin sukopistorasia kestää hyvin. Golfautoa voi siis ladata turvallisesti lämmitystolpasta, sekä pistorasia että sen sähköistys kestää sen.
Toki jos pistorasiassa on se varsinkin Etelä-Suomessa yleinen 2 tunnin ajastin, voi sitä joutua kääntämään kertaalleen että akun saa täyteen.
Jos kyseessä on henkilöauto (esimerkiksi Volkswagen e-Golf), latausvirta on 8–10 ampeeria. Tämänkin hyväkuntoinen lämmitystolppa kestää, mutta syöttävä sähköverkko välttämättä ei, jos autoja on latauksessa useampi: tällöin sulake palaa (tai johdonsuojakatkaisija laukeaa) lämmitystolppia syöttävästä kiinteistön sähkökeskuksesta. Tämäkään ei ole vaarallista, mutta voi suututtaa naapurit, kun kenenkään auto ei ole latautunut eikä lämmennyt aamuksi – ja onhan sekin osa sähköturvallisuutta, että sähköä tulee katkotta. Henkilöautojen lataajan kannattaa tutustua SESKOn lataussuositukseen.
Kannattaa myös tarkistaa, onko kiinteistövakuutuksen vakuutusehdoissa vaatimuksia latausturvallisuudelle.