Eila Grip kysyi 3 vuotta sitten

Hei. Minulla on kattokruunu max 60 wattia.ip 20.suomalainen ostettu 2018 .jossa on valaisinpistotulppa ja on maadoitettu.lamppu pitäisi saada kattoon. Katossa on sokeripala ja kaksi johtoa.
Sininen ja ruskea. Haluaisin itse asentaa kattoon noihin johtoihin valaisinliitinrasian.
Kysymys: kun katto on maadoittamaton niin asennanko maadoittamattoman valaisinliitinpistorasian. Onko jotain merkkiä mitä voisin kaupasta kysyä.
Kysymys II: voiko kattoruunua käyttää ja maadoitusjohto keltavihreä jäädä paikoilleen.
Kun olen asentanut kattoon tuon ed mainitun pistorasian.
Mim.en halua sähköiskua.

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 3 vuotta sitten
Asunnossa on ns. vaarattomat käyttöolosuhteet eli lattia on eristävä, eikä huoneessa ole maahan johtavia putkistoja tai maadoitettuja sähkölaitteita katso https://stek.fi/sahkoasennuksen-suojausperiaatteet/sahkoasennusten-suojaus/ . Tällaisessa asennuksessa valaisimen suojajohdin jätetään kytkemättä. Valaisinliitinpistorasiana käytetään ilman maadoitusliitintä olevaa ns. luokan 0 mallia. Tällaiseen luokan 0 valaisinliitinpistorasiaan sopii myös suojamaadoituskoskettimella varustettu valaisinpistotulppa. Tilanne on sama kuin normaaleilla pistotulpilla. Suojamaadoitusliittimellä varustettu sukopistotulppa sopii vanhaan pyöreään pistorasiaan, jossa ei ole suojamaadoituskoskettimia. Valaisinliitinpistorasioita löytyy esim. rautakaupoista.