Kysy sähköstäKategoria: Kodin sähkölaitteetAIRREX 720 säteilylämmitin
Taina Rautio kysyi 3 vuotta sitten
Tälläinen sähkölaite voiko käyttää navetta olosuhteissa. Laitteella ei ole IP luokkaa. Mistä tiedän voiko se olla kosteudessa ja pölyssä? Olisiko hyvä olla vikavirtasuoja?

1 vastausta
Asiantuntija vastasi 3 vuotta sitten
Jos laitteen tyyppikilvessä ei ole kerrottu IP-luokkaa, laitteen luokka on IP20 eli se on tarkoitettu toimimaan vain kuivissa sisätiloissa. Karjankasvatuksessa käytettävän sähkölämmittimen on täytettävä erityisen eläinten kasvatustiloissa käytettäväksi tarkoitetuttuja lämmittimiä koskevan standardin SFS-EN 60335-2-71 Household and similar electrical appliances – Safety – Part 2-71: Particular requirements for electrical heating appliances for breeding and rearing animals vaatimukset. Tässä standardissa on mm. seuraavat vaatimukset: korkeintaan 500 mm korkeudella olevien laitteiden kotelointiluokan on oltava IPX7 ja ylempänä olevien osien kotelointiluokka pitää olla IPX4.

Kaikki eläinten kasvatustiloissa olevat pistorasiat on suojattava vikavirtasuojalla. Vikavirtasuoja ei kuitenkaan estä esim. kuumasta pinnasta johtuvia paloja.