Katso Voimalan esittely alta

Voimala – oppimispaketti sähköisiin energiakokeiluihin

Voimala on energian oppimispaketti, jolla peruskoululaiset voivat tutustua uusiutuvan energian tuotantoon, varastointiin ja käyttöön. Voimala-paketin on STEKille suunnitellut tietokirjailija ja keksijä Janne Käpylehto yhdessä opettajista ja asiantuntijoista koostuvan työryhmän kanssa.

Voimala auttaa hahmottamaan, millaisia määriä sähköä erilaisiin toimintoihin tarvitaan ja kuinka paljon energiaa – lihasvoimaa tai auringonvaloa – niiden tuottamiseen tarvitaan. Oppimispakettiin on laadittu tehtäväkokonaisuuksia, joita oppilaat voivat tehdä omatoimisesti. Voimalan tehtävät eivät vaadi oppilailta tai opettajalta syvällistä sähköilmiöiden tuntemusta. Voimala opettaa toiminnan ja käytännön kokeilujen kautta: mukana on mm. erilaisia valoja, kaiutin ja kännykänlaturi sekä monipuolinen energiamittari syventäviä laskutehtäviä varten.

STEK lahjoitti syksyllä sadalle suomalaiselle peruskoululle Voimalan. Helmikuussa 2018 järjestimme uuden haun 30 Voimala-oppimispaketista, ja alkuvuodesta 2019 Voimalaa jaettiin jälleen 70 peruskoululle. Jaamme oppimispakettia  myös jatkossa. Voimala-haut julkistetaan opettajasivustollamme www.sähkölä.fi

Pysy kuulolla, tilaa opettaja- uutiskirjeemme.