Suomalaisen yhteiskunnan sähköistymisellä, vihreällä siirtymällä ja energiamurroksella voi olla yksi valtava este: osaajapula. Sähköalan järjestöt STEK ry, STUL ry ja STK ry loivat yhdessä nuorille suunnatun Näkymätön voima -viestintäkampanjan, jonka sisältöjä on katsottu jo yli 15 miljoonaa kertaa.

Poimi tästä käytännössä testatut vinkit, kuinka kasvatat yrityksesi ja oman toimialasi vetovoimaisuutta.

Näkymätön voima – kampanjalla ovat antaneet kasvonsa Kiran, Laura, Henkka ja Wambui.

1) Kerro alasi merkityksellisyydestä 

Harva tietää, että sähkö- ja energia-ala voi mullistaa ruoantuotannon ja ratkaista logistiikan haasteita. Näkymätön voima -kampanja pyrkii siihen, että ihmiset huomaisivat piilevän potentiaalin alassa ja itsessään.

Merkityksellisyydestä voi kertoa rohkeasti ja viihteellisesti. Räätälöi sisältösi nuoria puhuttelevaksi, mene yleisösi suosimiin kanaviin ja opettele toimimaan niissä. Näkymättömän voiman löydät TikTokista & Instagramista.

2) Muuta mielikuvia! Valitse kampanjalle kasvot, jotka rikkovat stereotypioita

Sähköala on avoin kaikille. Moderni sähköalan osaaja voi olla perehtynyt älyrakennuksiin tai koodata taajuusmuuttajia. Huippuammattilaiset Laura, Henkka, Wambui ja Kiran ovat kaukana alan luutuneista käsityksistä. Tutustu heihin täällä.

3) Auta nuorta eteenpäin

Näkymätön voima -sivulla on kartta, josta nuori voi etsiä alan opiskelumahdollisuuksia. Kampanjan väki kohtasi kouluissa kevään 2023 aikana 1800 nuorta, mainosti yhteishakujen aikana, somessa, katukuvassa ja elokuvateattereissa. Tee nuorelle hakeminen alalle helpoksi.