Ehdota energiavarttia! Motivan Energiansäästöviikko haastaa suomalaiset ehdottamaan innostavaa, kannustavaa ja yhteisöllistä tekoa Energiavartiksi, joka toteutetaan Valtakunnallisella Energiansäästöviikolla 7.-13.10.

Energiavartti-ideat

Huoli ilmaston lämpenemisestä ja sen vaikutuksista yhdistää suomalaisia ennennäkemättömällä tavalla. Energiantuotanto ja -käyttö ovat merkittäviä ilmastonmuutosta aiheuttavia tekijöitä. Siirtyminen puhtaisiin energialähteisiin on välttämätöntä, mutta samanaikaisesti on huolehdittava myös energian järkevästä käytöstä – siis energiansäästöstä.

Ilmastonmuutos koskettaa jokaista, jopa ilmastoahdistukseen saakka. Vinkkien ja ohjeiden tulvasta on vaikea hahmottaa, mitä vaikutusta yksittäisen kuluttajan teoilla on. Energiavartin tavoitteena on koota yhteen joukkovoimaa ja osoittaa, että jokainen teko ratkaisee, sanoo Motivan viestintäjohtaja Kati Laakso.

Oman Energiavartti-ideansa voi jättää Motivan verkkosivuilla tai sosiaalisessa mediassa #energiavartti-tunnisteella.

– Haemme ideaa, joka olisi helppo toteuttaa samanaikaisesti kaikilla Suomen työpaikoilla, kouluissa, hoitokodeissa, kotona tai vaikkapa eduskunnassa. Se voi olla hauska, perinteinen, yksin tai yhdessä tehtävä, opastava tai viihdyttävä – nyt kannattaa ehdottaa!, Laakso kannustaa.

Kestävän kehityksen asialla jo vuodesta 1997

– Energiansäästöviikko on suomalaisille tuttu kampanja. Yksistään viime vuonna tavoitimme viettäjiemme kautta yli 380 000 suomalaista. Myös media on ollut hienosti energiansäästötalkoissa mukana ja nostanut esiin kestäviin valintoihin liittyviä aiheita, kiittää Laakso.

Energiansäästöviikkoa vietetään tänä vuonna jo 23:tta kertaa. Kampanjaan osallistuu vuosittain satoja yrityksiä, valtion ja kuntien organisaatioita, järjestöjä ja oppilaitoksia alakouluista yliopistoihin. Kampanjaan voi jo ilmoittautua Motivan verkkosivuilla.

Osallistu Energiavartti-ideakisaan Energiansäästöviikko-sivulla >>

Twitterissä: @MotivanESV ja @MotivaOy #energiavartti
Instagramissa: @MotivanESV ja @Asiaaenergiasta #energiavartti
Facebookissa: @Asiaaenergiasta #energiavartti