Kotitalousvähennys säilyy ennallaan

Kotitalousvähennyksen määrä ja korvausaste säilyvät vuonna 2018 viime vuoden tasolla. Kodin ja vapaa-ajan asunnon korjauksien ja huollon työkustannuksia esimerkiksi sähköistyöistä voi vähentää verotuksessa edelleen 2 400 euroa vuodessa henkilöä kohden.

Kun ostaa työn yritykseltä, voi vähentää arvonlisäverollisesta työn osuudesta 50 %. Jos palkkaa itse työntekijän, voi vähentää 20 % maksetusta palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut.

Puolisot saavat vähentää vuosittain yhteensä 4 800 euroa. Kun huomioidaan 100 euron omavastuuosuudet, saavat he maksimivähennyksen noin 10.000 euron työstä, joka on ostettu yritykseltä.

Vähennys myönnetään samalta vuodelta kuin työn maksu on suoritettu. Verottajalta voi pyytää vähennyksen huomioimista ansiotulojen veroprosentissa saman tien.

Turvallisuutta ja elämän laatua

Sähköistykseen sijoittaminen on panostamista elämän laatuun, sillä toimivassa kodissa on ilo asua. Lisäksi ajanmukaisella sähköistyksellä voi myös parantaa energiatehokkuutta. Lähtökohta on, että sähkön käytön on oltava aina turvallista niin sisä- kuin ulkotiloissakin.

Ammattitaitoinen sähköasentaja on syytä kutsua paikalle, jos epäilee, etteivät sähköasennukset ole tehty osaavan ja valtuutetun urakoitsijan toimesta. Samoin, jos sulakkeet palavat käytettäessä useita sähkölaitteita samanaikaisesti tai kodissa on häiritsevän paljon jatkojohtoja.

Tarvetta ammattilaisen käynnille on myös silloin, kun jokin pistorasia tai valokytkin on rikkoutunut tai tummunut, tuottaa koskiessa sähköiskun tai jos valot eivät pala tasaisesti vaan värisevät ja välkkyvät.

Löydä sähkömies –verkkopalvelu tarjoaa tietoa sähköstä sekä hakupalvelun, jonka avulla on helppo löytää lähialueelta valtuutettu sähköasennusyritys.

www.löydäsähkömies.fi on sähköistysalan yhteinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan omalta paikkakunnalta. Tavoitteena on parantaa sähköturvallisuutta, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.